alfavio40  Michal | AKO NA TRAVIAN 1004 dni Citácia('1237100','1237100','6','1088')">Oznámiť spamAko na Travian
Ako rozvíjať svoje dediny. Neustále mi zabíjajú vojakov. Operujte v skupine.
Ako rozvíjať svoje dediny
Nasledujúci text napísal Mekelle a preto vás uvediem do situácie. Mekelle zastupoval počas neprítomnosti hráča medostorm. Popritom z toho vzišiel návod ako hrať hru Travian.
Ked som pred tyzdnom prevzal dediny od medostorma, bolo jasne, ze musia prejst vyraznou transformaciou. Produkcia okolo 500 surovinovych jednotiek a k tomu vyvinute katapulty - to bolo cosi ako pneumatiky z F1 na Skode 120... kvantum surovin bolo minutych neefektivne - vytweakovani teutonski jazdci, ale produkcia umoznovala postavit troch za den (obrazne povedane).
Jasny ciel bolo - restrukturalizacia chodu dedin s cielom stabilizovat ekonomiku a znizit riziko, ze dediny budu fungovat ako farmy.
Ako na to - VSETKY suroviny som investoval do rozvoja poli, bani, dreva s cielom aspon jedno co najskor dostat na 10-tku. Nasledne som podla aktualneho mnozstva surovin riesil:
1. financne narocnejsie upgradovanie poli
2. vystavbu tweakovacich budov (pekaren, pila, zvievaren...)
Ak som v dedine 1 rozbehol vystavbu, okamzite som presuval suroviny do dediny 2 s cielom rozbehnut co najnarocnejsi upgrade v dedine 2.
Ak som mal v oboch dedinach rozbehnutu vystavbu a mal som stale dost surovin, staval som spehov - po tyzdni mam cca 120 spehov -> jeden odvrateny velky utok spehov -> nikto z utocnikov sa nevratil a este minuly tyzden sa u medostorm menil na farmu, teraz sa neodhodlali k jedinemu vojenskemu utoku, pricom nevedia, co v dedinach vlastne ma.
Zaroven sa rozbehla ekonomika - v hlavnej dedina ma produkciu cca 1000 z kazdej suroviny za hodinu (oproti 500 pred par dnami).
6 KROKOV K FUNCNYM DEDINAM
(klucove slova: Ekonomika, Armada, Byt offline):
1.E seriem na armadu, staviam budovy
1.A v pripade utoku miniem, co mam, zvysok poslem susedovi, ktory mi to po utoku vrati
1.B pred odchodom vsetko miniem
2.E tweakujem budovy, ktore mi zvysia produkciu, ostatne budovy IGNORUJEM
2.A seriem na budovanie vojakov, staviam spehov a nic ine.v pripade utoku miniem, co mam, zvysok poslem susedovi, ktory mi to po utoku vrati
2.B pred odchodom vsetko miniem
3.E ekonomika zacina fungovat? ok, zvysujem produkciu. KASLEM na tweakovanie armady a budov, ktore nezvysuju produkciu
3.A popri spehoch, ktorych uz mam par desiatok zacinam stavat DEFENZIVNE jednotky. v pripade utoku miniem, co mam, zvysok poslem susedovi, ktory mi to po utoku vrati
3.B pred odchodom vsetko miniem, defenzivne jednotky poslem na vylet do 4-6 hodin vzdialenej dediny
4.E uz relativne bezi aj ekonomika v druhej dedine? makam na raste produkcie. KASLEM na tweakovanie armady a budov, ktore nezvysuju produkciu
4.A zacinam stavat OFENZIVNE jednotky. tie pouzivam na bezpecne farmovanie, cize ako hyena obieham dediny, ktore uz upratali silnejsi partaci. Nehanbim sa za to, obcas im za to podakujem
3.B pred odchodom vsetko miniem, VSETKY jednotky poslem na vylet do 4-6 hodin vzdialenej dediny
5.E vasa ekonomika funguje, v kazdej dedine mate produkciu v tisicoch surovinnoviych jednotiek za hodinu. stale makate na raste produkcie)
5.A mate par stoviek ofenzivnych jednotiek - uz si trufate sami "vyrobit" nejaku farmu. Ku stolu pozvete aj partakov z aliancie - zo ziskanych surovin budujete jednotky a zlahka tweakujete ich schopnosti (ANO pri 20 jazdcoch nemalo zmysel zlepsovat im zbrane, tych 200 nepriatelov si s nimi hravo poradi tak ci tak)
5.B pred odchodom vsetko miniem, VSETKY jednotky poslem na vylet do 4-6 hodin vzdialenej dediny
6.E mate produkciu, ze ju nestihate minat. uz nepotrebujete radit
6.A mate stovky a tisice utocnych a obranych jednotiek. uz nepotrebujete radit
6.B pred odchodom vsetko miniem, VSETKY jednotky poslem na vylet do 4-6 hodin vzdialenej dediny
Neustále mi zabíjajú vojakov
Problém je jasný. Máte máličko vojakov a neustále vám ich niekto zabíja. V Traviane sa vojsko delí na útočné a obranné. Pokiaľ nemáte vojska naozaj dosť, musíte si ho ochrániť. A jediná ochrana pred zabitím vojakov je, nemať ich v dedine. Preto útočné vojsko musí neustále "behať". Ak ste akurát začali vojsko stavať, tak si ho nikdy nenechávajte v dedine ale "rotujte" ho.
Najlepší spôsob ako zabiť vojsko niekomu druhému je vymáknuť ho v čase, keď nesedí za počítačom. Nemusíte ale sedieť za PC celý deň a noc. Tesne predtým ako idete preč, pošlite útok na vzdialenú dedinu vypočítaný tak, že sa vojsko vráti až keď prídete ku počítaču znova.
Otazka: "Kazdy v kuse trepe, nenechavajte si vojsko v dedine, ked idem od pocitaca. Ja ale neviem co mam urobit a neviem najst dedinku kam zautocit"
Skusim odpovedat:
1. Zobrazim si mapu (gulata ikonka v strede)
2. Klikam na jednu z velkych zelenych sipiek, cojaviem o 3x
3. ak uvidim nejaku malu dedinku bez aliancie a popka pod 200, tak na nu kliknem
4. Kliknem na "Poslat jednotky"
5. vyklikam vsetko vojsko co mam a kliknem na OK
6. zobrazi sa mi AKO dlho trva utok a o kolkej tam bude.
7. pripocitam dlzku cesty k casu dobehnutia a mam cas, kedy sa mi vojsko vrati z utoku
8. ak som schopny rano vstat o takomto case, tak sa vratim (Back v prehliadaci), vyplnim vsetko vojsko, dam lupezny utok a vojsko odoslem
9. Rano pridem ku kompu o tom case, kedy sa mi vojsko vrati z utoku.
Operujte v skupine
Najlepšia taktika hry je úzka spolupráca hráčov, ktorí majú dediny veľmi tesne pri sebe. Takáto skupina - svorka si môže navzájom silne pomáhať.
požičiavenie surovín - najmä na začiatku veľmi pomáha ak vám spoluhráč požičia suroviny a vy si tak môžete kliknúť upgrade a tak nemusíte čakať, o pár hodín mu to v pohode vrátite,
požičiavanie obrany - sami si nikdy nepostavíte silnú obranu, ale keď máte vedľa seba dvoch troch ochotných, tak ste neporaziteľní. Blízko musia byť kvôli tomu, že obranné vojsko je veľmi pomalé,
vzájomné zastupovanie - počas neprítomnosti spoluhráča, môžete mu kontrolovať účet, klikať upgrade a hlavne - môžete si poslať obranu, posielať vojsko z jeho dediny na útoky.
Aké vojsko stavať
Nestavajte z každého trocha. Nesnažte sa krvopotne postaviť katapulty. Cenu má nie "rozmanitosť" ale množstvo tej jednotky, ktorá je najlepšia.
Germán:
jazda: Teuton jazdec
obrana: oštepári
pechota: najprv pálkari a až neskôr sekerníci
Pálkar - na začiatku ho vyrábať na stovky a útočiť nimi
Oštepár - neustále vyrábať a poskytovať ich rimanom a gálom
Sekerník - neskôr na nich prejsť z pálkarov, nie je tak efektívny ako pešiaci rimanov a gálov,
Rytier - len ako obrana proti pechota, nevyrábať ak vám niekto z gálov alebo rimanov nedá niečo lepšie
Teuton jezdec - najlepší jazdecký útočník
Riman:
obrana: pretorián, vhodné je stavať ich v ďalších dedinách a to 24h v kuse,
pechota: imperiáni
jazda: imperatoris a niekedy hodne neskôr caesaris
obrana proti jazde: legionári
Legionár - vyrábať len ako obranu proti jazde. Ak máte kamaráta Germána, nevyrábajte ich a nech vám on natrvalo požičia oštepárov.
Pretorián - vyrábať nepretržite a požičiavať ich spoluhráčom Germanom a Gálom.
Imperián - peší útok.
Equites Imperatoris - najprv robte iba túto jazdu, pri útokoch nechajte najprv útočiť germána.
Equites Caesaris - v neskoršej fáze hry prejdite na túto jazdu ale nie je moc efektívny, útočte s ním až po gáloch a germanoch.
Gál:
obrana: falanx
jazda: blesky, niekedy neskôr prejsť na haeduánov,
Phalanx - obranca aj proti pechote aj proti jazde,
Šermiar - peší útok
Blesk - spočiatku robiť jazdu jedine bleskami, nie je ale moc efektívny,
Druid jazdec - obrana proti pechote, v neskoršej fáze je lepšie mať ho miesto falanxov,
Haeduan - neskôr v jazde prejsť z Bleska, neskôr je aj efektívny ako obrana proti jazde.
Obrana
Je treba kombinovať obranu z viac národov. Na rimana treba útočiť jazdou, na germána pechotou. Preto by si mali rimania a germáni požičiavať svoju obranu.
Najlepšia obrana je počas celej hry kombinácia pretorián a oštepár!
Neefektívne rozhodnutia
ide na mňa útok a nemám predstavu aký - rozhodnem sa nechať vojsko v dedine
Nie, samozrejme. Útočné vojsko musí ísť preč. Ak je útočník "väčší" tak zaručene nemáte šancu. Ak stíhate, miňte suroviny koľko to ide a pošlite preč aj obranu a špehov.
zložíme sa jednému hráčovi na vojsko
Nezmysel. Kto vám zaručí, že keď mu naposielate suroviny, že nezradí? Zradí.
pomóc útočia na mňa!
Nemá zmysel kričať bez informácii. Podporu obranou vám môže poslať len ten, kto je práve online a jeho pomalé obranné jednotky to vôbec stihnú. Čas je drahý. Musíte okamžite poskytnúť informáciu: KTO útočí (súradnice), KAM útočí (súradnice), KEDY príde (presný čas príchodu útoku). Ak viete ďalšie informácie ako napr. čím obvykle útočí, tak poskytnite ich.
Bojový simulátor je váš kamarát!
V prvom rade sa pred útokom chráňte sami. Je na vás či si na útočníka "počkáte" alebo vyprázdnite dedinu - hovorí sa tomu "uhnúť".
Ak si chcete na neho počkať, tak by ste mali vedieť, že v tom prípade by vo vašej dedine mala byť obrana aj ďalších spoluhráčov.
Skúste takúto taktiku: útočník pravidelne útočí. Tak potichu zorganizujte spoluhráčov tak, aby vám poslali obranu naraz. Čiže tak, aby obrana od všetkých prišla v jeden čas. Vzdialenejší hráči obrancov pošlú skôr a blízki neskôr. Tým sa vyhnete tomu, že pravidelné útoky ich budú postupne zabíjať. Potom už len počkáte na útok.
Nikdy sa sami neubránite. Nikdy nepostavíte toľko obrancov, aby ste vydržali útoky od silnejších hráčov.
Obrancovia sú na jedno použitie - väčšina splní úlohu tým, že umrie pri obrane.
Na začiatku hry sa hrajte v bojovom simulátore a skúste si napr. 400 pretoriánov, pri akom počte pálkarov vaša obrana prežije aspoň v jednom kuse.
Záver
Travian je strategická hra. Pre inteligentných jedincov je veľmi ľahko zvládnuteľná a jediný pozitívny efekt pre hru premýšľajúceho hráča je organizovanie sa a rozmýšľanie ako prekabátiť svoje obete.
Začiatok hry je v prvom rade budovanie produkcie. Potom lúpenie surovín pre ešte väčšie zvyšovanie produkcie, ktoré prechádza do cieleného ničenia vojsk v okolí. K tomu sa pridá "kradnutie" celých dedín pretože ich budovanie od nuly je menej efektívne ako prevzatie dediny s už hotovou populáciou.
Veľa hráčov skĺzava do pokusov hrať na viac účtoch. Podľa môjho pohľadu je ešte efektívnejšie ak na jednom účte hrá viac ľudí. Proste sa striedajú. V ten moment sa z nich stane v širokom okolí neporaziteľný protivník rastúci niekoľkonásobkom oproti ostatným hráčom.
Ak máte kamaráta skôr hrajte cez jeden účet dvaja.
Ak to nejde, pokúste sa pri registrácii založiť si účty tak, aby ste mali dediny tesne pri sebe. Nechcem vás navádzať ale opakujte registrácie dovtedy, kým sa vedľa seba neocitnete - musíte sa koordinovať a kliknať spoločne na sekundy presne. Nepotrebné účty zrušte.
--- http://travian.spb.ru/analyser.pl?s=sk2&uid=31835
!!! http://www.travian.sk/?uc=sk5_19420 !!!
Komentáre: 2 Pozreté: 69936 Značky: travian |